Yritys - TARUMAISET KAIVERRUKSET

Taru Pylkkönen on valmistunut Lahden Koulutuskeskus Salpauksesta hopeasepänalan artesaaniksi hopeaseppämestareiden opista 2011. Opiskeluaikaan kuului myös vaihto-opiskelu Schoonhovenissa Vakschoolissa Hollannissa, missä oli mahdollista opiskella hopeakaupungin taitavien hopeaseppämestareiden työtekniikoita ja saada täten ripaus tuota oppia mukaansa.

Käsinkaiverruksen maailmaan Taru pääsi tutustumaan jo hopeaseppäopiskelujen aikana valinnaisten aineiden kautta. Varsinkin kirjaimet olivat houkuttelevia, sillä vuosien takaa oli kertynyt opintoja myös Kankaanpäästä kalligrafiaopinnoista Veiko Kespersaksin opissa. Tunneilla kirjaimet analysoitiin tarkkaan, viimeistä piirtoa myöden. Saman kirjasintyypin eri variaatiot ja kirjainten "rikkomiset" kävivät tutuiksi. Tästä oli paljon hyötyä, kun syksyllä 2011 opiskelut jatkuivat kaiverrusalan artesaaniopinnoissa. Valmistuminen kaiverrusopinnoista tapahtui keväällä 2013.

Kaiverrusmestarin opissa

Taidekaivertajamestari Erkki Lehtimäen opissa oli hyvä aloittaa työelämä, sillä työhuone oli tullut tutuksi jo usealla työharjoittelujaksolla. Mestarilta Taru keräsi talteen arvokasta ammattitietoa / -taitoa, josta ammentaa nyt ja tulevaisuudessa. Runsaan vuoden työskentelyn jälkeen mestarin työhuoneella oli aika perustaa oma yritys Tarumaiset Kaiverrukset.