Käsinkaiverrukset

KÄSINKAIVERRUKSET

Käsinkaiverrus / taidekaiverrus tehdään stikkelillä eli kaivertimella. Kaiverrettaessa metallista "leikataan" lastu ja tästä syystä kaiverruksesta tulee syvä ja pysyvä. Käsinkaiverrus säilyy pitkään ja tuottaa iloa vielä jälkipolvillekin. Jalometallituotteiden lisäksi kaiverrukset onnistuvat myös mm. kupariin, pronssiin, tinaan, tasalaatuiseen alpakkaan ja titaaniin (esim. kellot).

MONOGRAMMIT

Monogrammi

Monogrammi on kirjainyhdistelmä, josta kaivertaja sommittelee tasapainoisen kuvan. Monogrammi voi olla joko yhden tai useamman kirjaimen yhdistelmä. Yleisimmin käytetään kahden kirjaimen monogrammia.

Avioliittomonogrammi

Hääpareille on oma monogramminsa, joka muodostuu kolmesta kirjaimesta: puolisoiden etunimien etukirjaimista ja yhteisen sukunimen etukirjaimesta. Sukunimen etukirjain tehdään avioliittomonogrammissa keskelle ja suurenpana kuin muut kirjaimet. Avioliittomonogrammin kaikki kirjaimet voivat toki olla myös saman kokoisia asiakkaan mieltymysten mukaan.

Peilimonogrammi

Peilimonogrammia käytetään pääasiassa koruna ei niinkään kaiverrettuna. Peilimonogrammissa asiakkaan nimikirjaimet kuvataan peilikuvana, jolloin kirjaimista syntyy kaunis koristeellinen koru.

SORMUKSET / KORUKAIVERRUKSET

Käsinkaiverrukset tehdään sormusten sisäpintaan kauniisti kaunolla tai hieman yksinkertaisemmalla Italicilla. Kaivertaa voidaan vaikka tikkukirjaimilla, joissa on pienet päätteet, asiakkaan näin toivoessa.

Kihla- ja vihkisormusten kaiverrukset ovat moninaistuneet. Yhä useampi haluaa mahdollisimman persoonalliset kaiverrukset perinteisten nimien ja päivämäärien tilalle.

Sormusten päällekaiverrukset tehdään toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan. Kantasormuksiin on mahdollista saada monogrammit mahdollisine reunakoristeineen tai jopa koko sormuksen kiertävät köynnöskuviot.

HOPEAT

Kaivertaja suunnittelee uniikit, korun kauniit monogrammit pöytähopeisiin, kermakkoihin / sokerikkoihin, kulhoihin, kannuihin, kynttilänjalkoihin, tarjottimiin ynnä muihin hopeasepänalan tuotteisiin. Suosittuja ovat kaiverrukset lahjansaajan nimellä ja juhlapäivämäärällä. Myös vanhoihin jo kaiverrettuihin esineisiin päivitellään uuden omistajan monogrammi tai nimi päivämäärineen.

KUMMILAHJAT

Kummilahjoja on moneen makuun. Tinaisiin kummikehyksiin / kastekehyksiin valmiille paikoille kaiverretaan koristeellisesti kummilapsen nimi / nimet, syntymäpäivä, syntymäkellonaika, paino ja pituus. Kastekehykseen kaiverretaan lisäksi kastepäivämäärä. Valmiit paikat kaiverruksille löytyvät myös tinaisista pikareista, hopeisista kummilusikoista, kynttilänjaloista ja kehyksistä.

Kummilahja voi olla myös suvussa perintönä kulkeva hopeinen puurokauha tai teesihvilä. Kannattaa kysyä, myös muiden tuotteiden kaivertamisesta!